Ti år fotokurs på nett

Tidligere Fotografi-redaktør feirer ti års jubileum for Fotoskolen.no – nettbasert fotokurs.

Knut Førsund fotograferte av Anne Sophie Nordrum Kroken.

I oktober 2000 lanserte Knut Førsund Fotoskolen.no som Norges første fotokurs på Internett. Til og begynne med tok kurset for seg både om filmbasert og digitalt utstyr og fotografering.

– Den tiden er forlengst forbi, forteller Knut Førsund. – Filmbasert fotografering lever fortsatt på et vis hos et fåtall brukere, noen koser seg også med mørkerom og kjemikalier, men andelen er mikroskopisk.

For noen år siden ble sidene redesignet, og etterpå fikk Førsund med seg fire andre fotografer/fotopedagoger: Kai Jensen (natur), Knut Hoftun Knudsen (kropp og akt), Olav Erik Storm (portrett og lyssetting) og Bo Mathisen (dokumentar). Storm har også lagd en omfattende seksjon med Photoshop Elements.

– Dette ga kurset et solid og nødvendig løft og vi fikk god respons på forbedringene. I år passerer vi 1500 registrerte enkeltelever, i tillegg har vi hatt en del grupper fra fotobransjen. I fjor fikk vi nesten 230 nye elever.

Ca. 70 % av deltakerne er kvinner, hovedsaklig mellom 25 og 60 år.

– Kvinner og menn er  jevngode på gjennomføring, men jeg må nok si at generelt sett er kvinnene mer kreative og ser motivene på en litt annen måte enn menn. Dette ser jeg via de åtte fotografiske oppgavene de skal løse til eksamen, forteller Førsund.

– Et nettbasert kurs mister den personlige kontakten som kan være svært verdifull for mange. På den annen side er et nettbasert kurs alltid tilgjengelig, deltakerne blir ikke forstyrret av andre deltakere og kan repetere så mye de vil. Og konsentrere seg om det stoffet de ønsker. Som med alt annet her i livet har det sine svakheter og sine fordeler. Dessuten har vi en garanti: Hvis ikke folk er fornøyd får de alle pengene tilbake.

More from Morten M. Løberg
God jul
Fotografi.no og Fotografi ønsker alle sine lesere god jul med et historisk...
Read More
0 replies on “Ti år fotokurs på nett”