Tilt/shift fra Samyang

Samyang lanserer nå et 24 mm «tilt/shift»-objektiv. Med et objektiv med perspektivkontroll kan du rette opp styrtende linjer og justere skarphetsplanet.


Samyang TS 5,5/24mm er et vidvinkelobjektiv også for fullformatkameraer. Perspektivkontroll gjør at man kan rette opp perspektivet, samt forandre dybdeskarpheten. Objektivet passer til produkt-, arkitektur- og landskapsfotografering. Det er meget anvendelig under fotografiske forhold som krever parallelle linjer og gir muligheter for kreative muligheter med liten dybdeskarphet.

Da kamerafatningen kan roteres, kan man kontrollere perspektivet både vertikalt og horisontalt. Fokusplanet kan finjusteres fra -8,5 til +8,5 grader. Parallell justering i forhold til den optiske aksen og går innenfor +/- 12 millimeter. De ulike delene for tilt/shift-funksjonen kan roteres til venstre i forhold til hverandre i følgende skritt: 30, 60 eller 90 grader. Det er også mulig å rotere kamerafatningen individuelt til høyre i +/- 90 grader i 30 graders skritt.

TS-24mm består av 16 linser i 11 grupper og har en lysstyrke på F/3,5. To av linseelementene er asfæriske, som gir høy optisk kvalitet og minimerer kromatiske feil og astigmatiske effekter. Den avanserte antirefleksbehandlingen gir høy kontrast og riktige farger selv når man bruker tilt-/shift-funksjonen.

Objektivet har manuell fokusering og filterfatningen er 82mm.

Fatninger: Canon EF, Nikon, Pentax og Sony A. (Modeller tilpasset Canon M, Fujifilm X, Samung NX og Sony E planlegges også, men kommer på et senere tidspunkt)

De første objektivene kommer til lager i mai, og prisen blir ca. kr 7.900,- inkl. mva.

Skjermbilde 2013-05-02 kl. 14.25.42

More from Morten M. Løberg
Nytt nummer av Fotografi
Fotografi nr. 3 er i kiosken med blant annet test av Fujifilm...
Read More
0 replies on “Tilt/shift fra Samyang”