Første kapittel av «Til Ungdommen»

Det rullende reportasjebyrået Paragon Features er i gang med sitt første store prosjekt Til Ungdommen. Med utgangspunkt fra en overlevende etter Utøya har de fulgt ulike ungdomsmiljøer i Kongsberg de siste tre månedene. Se teaseren til første kapittel av Til Ungdommen her.

De viste allerede deler av prosjektet på Trondheim Dokumentar Festival forrige helg.

I ett år fremover skal bussen, som er blitt kalt Desken, være fremkomstmiddel, kontor og bolig for reportasjebyrået. Paragon Features består av journalist Lars Andreas Ellingsgard Øverli og fotojournalistene Martin Slottemo Lyngstad og Aleksander Andersen. Målet er å dokumentere og vise ulike ungdomsmiljøer fra innsiden – i kjølvannet av 22. juli.

– Tragedien på Utøya rystet hele Norge. 69 mennesker kom aldri hjem. Mellom 500 og 550 overlevde. Mange har reist hjem igjen. Noen har flyttet til nye steder. Men alle skal de tilbake til et lokalsamfunn, en hverdag og et ungdomsmiljø. En av dem er Marte Ødegården (18) fra Kongsberg. Hun er hovedpersonen i det første av seks planlagte kapitler, som tilsammen utgjør prosjektet «Til Ungdommen»

Festivalbuss
Forrige helg kjørte de bussen til Trondheim for å være en av hoveddeltagerne på Trondheim Dokumentarfestival. Der stilte de bussen utenfor Dokkhuset på Solsiden i Trondheim som en slags installasjon. Desken ble et populært sted mellom foredragene under festivalen og i de sene nattetimer. Det ble også førpremiære av Til Ungdommen rett før den annerkjente italienske fotografen Paolo Pellegrin kom på scenen.

Utstilling og filmfremvisning
Paragon Features viser frem første kapittel av Til Ungdommen den 9. desember på Konsberg kino med visning av dokumentaren og utstilling. Fremvisningen begynner fredag 9. desember klokken 16.00 og er åpen for alle.

Følg Paragon Features på facebook og på deres nettsider.

FOTO: Katinka Marie Hustad.

More from Christian André Strand
Christopher Anderson på hjemmebane
Christopher Anderson har dekket mange konflikter. Andres konflikter, krangler og uenigheter. I...
Read More
One reply on “Første kapittel av «Til Ungdommen»”

Comments are closed.