Tim Walker til Bilder Nordic

Foto: Tim Walker

18. mai kommer den anerkjente motefotografen Tim Walker til Bilder Nordic School of Photography. Skolen inviterer til gratis foredrag.

Foto: Tim Walker

Riktignok er det for øyeblikket fulltegnet, men skolen jobber med å finne et større lokale. Den britiske motefotografen Tim Walker kommer til Oslo for å holde workshop med avgangsstudentene ved Bilder Nordic School of Photography.

Tim Walker er kjent for å skape en helt egen verden i sine bilder, en verden fylt med pastellfargede katter, lampekjoler og ballonger. Ved bruk av intrikate detaljer og grundig gjennomtenkte motiver, skaper han sammensatte bilder med et barnlig og drømmende uttrykk.

– Tim Walker ser ikke ut til å høre hjemme i din eller min verden. Han er en Peter Pan, en dagdrømmer, en fantasist, skriver britiske Vogue om hans bilder. – Tim skaper bilder som fremkaller undre, en evne like sjelden og skjør som en av hans sommerfugler. Ved å presentere sin fantasi for oss, minner bildene hans oss om vår egen evne til å drømme.

Walker startet sin karriere som assistent for Richard Avedon i 1994. Ved hjemkomst til England et år senere, begynte fotooppdragene å tikke inn. I over ti år har han nå fotografert jevnlig for blant annet Vogue, Vanity Fair og Harpers Bazaar.

I 2008 åpnet den første store utstillingen med hans bilder i London, samtidig som hans første bok “Pictures” ble gitt ut. Walkers bilder er inkludert i de permanente samlingene til V&A Museum og National Portrait Gallery i London.

More from Morten M. Løberg
Visuell kronikk
Den norske fotokunstneren Per Fronth bryter ny visuell mark: Lørdag fikk han...
Read More
0 replies on “Tim Walker til Bilder Nordic”