Tina Hult vant National Award i SWPA

Tina Hult fra Karmøy gikk til topps i den nasjonale delen av Sony World Photography Award med bildet «From the Past».

Sony World Photography Award er verdens største fotokonkurranse målt i antall innsendte bilder, og Hults bilde gikk altså helt til topps i den nasjonale kategorien for Norge. Bildet er en del av en serie kalt «The Workmanshouse Daughter», en serie vi også har fått stifte bekjentskap med i Fotografis egne konkurranse.

– Jeg føler meg beæret over å vinne den nasjonale prisen for Norge i år, forteller Hult i en pressemelding i dag. Å få denne type anerkjennelse gir meg en bekreftelse på at det jeg skaper er bra, og at jeg treffer mennesker med bildene mine. Det gjør at det er verdt å bruke all den tid og planlegging jeg bruker på bildene, og gir meg styrke til å fortsette å skape kunst-fotografi. Jeg tror at om du ønsker noe, og jobber hardt for å oppnå det, vil hele universet hjelpe deg å oppnå det.

Bildet er tatt som en del av en serie fra Visnes:

– Bildet «From the Past «er fra en konseptuell serie som heter «The Workmanshouse Daughter», som er tatt i en av de gamle gruvehusene i Visnes. Min tanke var å skape en sterk serie om en tapt tid. I gamledager var bildene alltid i svart-hvitt, men jeg bestemte meg for å gå for en sterk fargepalett i stedet. Bildet ble tatt med en 50mm 1.4 linse i januar 2014, avslutter Hult.

Forøvrig gikk andreplassen til Fredrik Solbrekken og tredjeplassen til Tommy Eliassen. Vinneren vil være representert i utstillingen på Sommerset House i London fra 24. April til 10. Mai.

www.worldphoto.org

More from Kristin Skåmedal
Husk andre runde av Årets Fotograf
Vi minner om innleveringsfristen for andre runde av Årets Fotograf. 1. juni...
Read More
One reply on “Tina Hult vant National Award i SWPA”

Comments are closed.