Tina Hult vant National Award i SWPA

Tina Hult fra Karmøy gikk til topps i den nasjonale delen av Sony World Photography Award med bildet “From the Past”.

Sony World Photography Award er verdens største fotokonkurranse målt i antall innsendte bilder, og Hults bilde gikk altså helt til topps i den nasjonale kategorien for Norge. Bildet er en del av en serie kalt “The Workmanshouse Daughter”, en serie vi også har fått stifte bekjentskap med i Fotografis egne konkurranse.

– Jeg føler meg beæret over å vinne den nasjonale prisen for Norge i år, forteller Hult i en pressemelding i dag. Å få denne type anerkjennelse gir meg en bekreftelse på at det jeg skaper er bra, og at jeg treffer mennesker med bildene mine. Det gjør at det er verdt å bruke all den tid og planlegging jeg bruker på bildene, og gir meg styrke til å fortsette å skape kunst-fotografi. Jeg tror at om du ønsker noe, og jobber hardt for å oppnå det, vil hele universet hjelpe deg å oppnå det.

Bildet er tatt som en del av en serie fra Visnes:

– Bildet “From the Past “er fra en konseptuell serie som heter “The Workmanshouse Daughter”, som er tatt i en av de gamle gruvehusene i Visnes. Min tanke var å skape en sterk serie om en tapt tid. I gamledager var bildene alltid i svart-hvitt, men jeg bestemte meg for å gå for en sterk fargepalett i stedet. Bildet ble tatt med en 50mm 1.4 linse i januar 2014, avslutter Hult.

Forøvrig gikk andreplassen til Fredrik Solbrekken og tredjeplassen til Tommy Eliassen. Vinneren vil være representert i utstillingen på Sommerset House i London fra 24. April til 10. Mai.

www.worldphoto.org

More from Kristin Skåmedal
Nytt Fotografi ute nå!
I Fotografi # 6 ser vi på fotografiets utvikling fra akt til porno, på...
Read More
One reply on “Tina Hult vant National Award i SWPA”

Comments are closed.