To EISA-priser til Canon

Canon fikk årets EISA-pris for beste avanserte speilreflekskamera og beste kompaktkamera.

Det beste avanserte speilreflekskamera for 2012 – 2013 er etter EISA-juryens mening Canon EOS 5D Mark III. Her er begrunnelsen:

«Canon EOS 5D Mark III er et ekstremt anvendelig stillbildekamera og samtidig et brukervennlig DSLR videokamera med profesjonell kvalitet. Om spesifikasjonene virker ganske lik forgjengeren, er Canon EOS 5D Mark III en tydelig forbedring i daglig fotografering, så vel som i ytelse. Kameraets 22-megapiksler CMOS bildebrikke leverer flotte resultater under normalt og lite lys, og kameraet henter sitt avanserte 61-punkts AF-system fra Canons nye profesjonelle modeller. I tillegg har den nye EOS 5D-generasjonen merkbart forbedret beskyttelse mot elementene og leverer 6 bilder i sekundet ved kontinuerlige opptak».
Canon PowerShot G1 X ble kåret til det beste kompaktkameraet.

«Bildekvaliteten Canon PowerShot G1 X produserer er på et nivå som konkurrerer med mange speilreflekskameraer. Det er ganske bemerkelsesverdig for et så kompakt kamera. Med en bildebrikke som i størrelse ligger mellom APS-C og Micro Four Thirds-formatet holder dette PowerShot-kameraet god kontroll på bildestøy selv ved så høy ISO-innstilling som 12800. Den kraftige Digic 5-prosessoren spiller også en viktig rolle i å redusere bildestøy og behandle kameraets 14,3-megapiksler, 14-bits bilder med høyeste hastighet. Seriøse amatører så vel som profesjonelle vil sette pris på at kameraet kan lagre bilder i både råformat og JPEG.

EISA-magasinenes tester viser at den 4x zoomen byr på god bildekvalitet for et så kompakt design, og den innebygde bildestabilisatoren, som bruker den samme hybride IS-teknologien som flere profesjonelle Canon-objektiver, er svært effektiv.»

Canon fikk også prisen for årets beste fotoskriver med Canon Pixma Pro-1. Canon ble dermed mestvinnende produsent sammen med Sony, som også fikk tre priser (årets speilreflekskamera med Sony α SLT-A57, årets reisekamera med Cyber-shot DSC-HX20Vog årets avanserte kompaktkamera med Cyber-shot RX100).

Canon Powershot G1X

 

Canon EOS 5D Mark III
More from Morten M. Løberg
Fra Fotografis annaler: Blinkskudd
Fotografi gikk mot slutten av sin første årgang da bladet i 1968 introduserte...
Read More
2 replies on “To EISA-priser til Canon”
 1. says: Jon

  ..så nyhetssaken er ikke at «Eisa awards er delt ut, her er vinnerene», men at Canon vant to priser? litt underlig journalistikk her på Fotografi fra tid til annen..

  1. Artikkelen du etterlyser ble publisert 15. august: https://www.fotografi.no/arkiv/eisa-nikon-d800-arets-dslr-canon-eos-5d-mark-iii-arets-avanserte-dslr

   Her finner du oversikt over alle vinnerne. Siden har vi laget noen (og skal lage flere) artikler om vinnerne i de forskjellige kategoriene hvor vi framhever enkelte kategorier eller produsenter som har gjort det spesielt godt, og hvor vi gjengir EISAs begrunnelse for pristildelingen.

   Vi har hittil publisert følgene artikler i tillegg til den jeg nevner ovenfor:
   «Nikon D800 er årets kamera»
   «Tamron har det beste objektivet»
   «To EISA-priser til Canon»

Comments are closed.