Tove Lauluten er Interfoto debutantutstiller

Foto: Tove Lauluten

Interfotos debutantutstiller får boltre seg på veggen hos Bølgen & Moi på Briskeby i Oslo et halvt år. Interfoto ønsker alle velkommen til vernissage tirsdag 20. september kl. 18.

Foto: Tove Lauluten

Tove Lauluten (39) kommer fra Rjukan i Telemark. Etter endt utdanning innen byggfaget har hun jobbet mye med arkitekter, ingeniører og i salgsjobber rettet mot byggebransjen. Etter mange år som hobbyfotograf, fotoutdanning og workshops i fotografering, følger hun nå drømmen om å skape et levebrød av foto.

– Bildeserien “Strandliv” kom til etter en ukes workshop i Barcelona med Magnum-fotograf Alex Webb og Rebecca Norris Webb. I løpet av denne svært inspirerende uken åpnet jeg for alvor opp øynene for gatefotografering. Her gjelder det å være våken og sanse det som kanskje kommer til å skje, sier Lauluten

Vi har nettopp lagt bak oss den våteste sommeren på over 100 år. Desto triveligere er det å oppleve sommerens glade og lyse liv fra stranden i Barcelona gjennom Tove Laulutens kamera.

Juryens mening

«Tove Laulutens bildeserie ”Strandliv” skildrer, som tittelen sier, livet på en strand. Men bildene er noe mer enn tilfeldige inntrykk fra strandlivet. Det kan umiddelbart se ut som om bildene er overeksponert slik at bare deler av motivet trer frem. Men effekten er tilsiktet, Tove isolerer mange av sine motiver til form og rene linjer for å understreke en grafisk og tidvis abstrakt effekt. Det å redusere motivet til ren grafisk form er det mange store fotografer som har arbeidet med, og Tove Laulutens abstraksjoner står seg godt i en slik sammenligning.»

Juryen besto av Egil B. Nilsson og Ole Bjørn Johnsen fra Interfoto, Tore Holter og Kristin Skåmedal fra Fotografi, Jens Blom fra Bølgen & Moi, Ingvar Moi fra Dinamo og fotograf Knut Bry.

Interfotos debutantutstilling har som mål å presentere ferske fotografer. Separatutstillinger er en viktig mulighet for nye fotografer som ønsker oppmerksomhet rundt sitt bildespråk, tekniske løsninger og visuelle sans.

I tillegg har Interfoto som mål å fremme fotografiet som uttrykk og kunstform. Ved å eksponere fotografiene i trafikkerte kultursentra, bidrar Interfoto til å øke interessen for fotografi både som kommunikasjon og som investeringsobjekt.

Siden 2002 har Interfoto arrangert 15 debutantutstillinger samt en jubileumsutstilling. Utstillingene trekker et stort og bredt publikum, og har satt fart på karrieren til de utvalgte debutantene.

Foto: Tove Lauluten
Foto: Tove Lauluten
Foto: Tove Lauluten
Foto: Tove Lauluten
More from Morten M. Løberg
Da Hjallis datt: Blendet av blits som ikke virket?
I helga er det VM på skøyter og vi feirer med historien...
Read More
One reply on “Tove Lauluten er Interfoto debutantutstiller”

Comments are closed.