Tre norske fotografer nominert til Sony World Photography Awards

Foto: Wilfred Berthelsen

I fjorårets konkurranse stakk norske Andrea Gjestvang av med den prestisjetunge prisen L’Iris D’Or/ Årets Fotograf med bildeserien «En dag i historien». I år er tre norske fotografer plukket ut fra nærmere 140,000 innsendte bidrag fra 166 land.

Foto: Tina Signesdottir Hult
Foto: Tina Signesdottir Hult

De tre fotografene er nominert innenfor ulike kategorier i den profesjonelle, åpne og ungdomskonkurransen, og ble valgt ut av et panel bestående av eksperter innenfor fotoindustrien. De nominerte bildene er plukket ut fra 140,000 innsendte bidrag fra 166 land, det høyeste antall bidrag i prisutdelingens historie.

De norske nominerte fotografene er:
Wilfred Berthelsen, «Travel». Finalist i profesjonell kategori – for seriøse fotografer, bedømt ut i fra en bildeserie
Tina Signesdottir Hult, «People». Åpen kategori – for entusiaster, bedømt ut fra ett bilde
Edward Bonnevie, «Environment». Ungdomskategorier – for fotografer under 20 år

Som finalist i den profesjonelle klassen, vil Wilfred Berthelsens utrolige svart-hvitt-serie av isbjørner i sitt naturlige habitat gå videre innenfor kategorien «Travel» og bli vurdert for tittelen Professional Nature & Wild Photographer of the Year. Vinneren vil bli annonsert den 30. april på en gallaseremoni i London, og vil få sitt arbeid publisert i 2014-utgaven av Sony World Photography Awards-boken.

Alle 14 vinnere innenfor kategoriene i den profesjonelle konkurransen, vinneren som blir kåret Open Photographer of the Year og vinneren av den ettertraktede tittelen L’Iris D’Or/ Sony World Photography Awards Photographer of the Year, vil også bli annonsert på seremonien i London den 30. april.

I tillegg er fem norske fotografer kvalifiserte på tvers av ti kategorier i den åpne konkurransen. Vinnerne av den åpne konkurransen og ungdomskonkurransen, vil også bli annonsert på denne datoen.

Alle de nominerte bildene vil bli utstilt ved Somerset House i London fra 1.– 18. mai som en del av Sony World Photography Awards 2014 Exhibition

www.worldphoto.org

Foto: Edward Bonnevie
Foto: Edward Bonnevie
More from Kristin Skåmedal
Hans-Olav Forsang: Human Tonic
En nakke, en hånd, en hest. Tilsynelatende trivielt, men Hans-Olav Forsangs fotografier...
Read More
0 replies on “Tre norske fotografer nominert til Sony World Photography Awards”