Trine Hisdal og Jimmy Linus til Tinagent

Tinagent ble ble etablert i 1995 og ble Norges første fotografiske agentbyrå. Nå utvider de staben med to nye fotografer; Trine Hisdal og Jimmy Linus.

Trine Hisdal og Jimmy Linus
Trine Hisdal og Jimmy Linus

– Trine Hisdal og Jimmy Linus var begge opplagte valg da vi bestemte oss for å utvide porteføljen, sier Cathrine Sigurdsen i Tinagent, og legger til at begge de unge talentene representerer noe helt eget.

– Både Trine og Jimmy utviser en usedvanlig tydelighet i hver sin sjanger, utdyper Tina Holth. – Jimmy som dokumentarfotograf, med en respektfull tilstedeværelse, og Trine, med sine vare menneskeskildringer og brede toneomfang.

Jimmy Linus, født 1979 i Malmö, har jobbet som frilans magasin- og dokumentarfotograf siden uteksamineringen fra Bilder Nordic School of Photography i 2009. I løpet av kort tid har Linus markert seg med sitt sikre og stilrene billedspråk, fremfor alt som dokumentarfotograf i D2, Dagens Næringsliv. De ærlige portrettene bærer preg av dyp respekt for menneskene, livene og situasjonene han fotograferer, og gjennom utallige reportasjereiser har Linus utviklet et sterkt visuelt fortellertalent. Jimmys dokumentariske arbeider demonstrer hans evne til å utnytte uventede situasjoner med en tvers igjennom oppriktig, ærlig og sterk tilstedeværelse.

Trine Hisdal er født 1981 i Bergen, har bakgrunn som grafisk designer, og jobbet med visuell kommunikasjon i flere år før hun begynte å studere fotografi ved Bilder Nordic School of Photography i 2011. Kombinasjonen av en god formsans og et fotografisk blikk gjør Hisdal spesiell. Uansett tematikk har hennes fotografiske formidlingsevne i seg en estetisk grunntone som gir bildene identitet, uten å svekke innholdet i formidlingen. Trine slipper deg inn, og lar deg væretilstede i sine arbeider.

www.tinagent.no

Tags from the story
, ,
Written By
More from Redaksjonen
Siri Hermansen på Stenersenmuseet
Torsdag åpner fotokunstneren Siri Hermansen sin mest omfattende utstilling noen gang i...
Read More
0 replies on “Trine Hisdal og Jimmy Linus til Tinagent”