Truer med å trekke seg fra Nordic Light

Her blir´e liv, rai-rai!

– De som vil bli kvitt meg har en god anledning nå hvis de skal pukke på meg og sensurere oss. Hvis det er sånn at vi ikke har frihet til å sette det vi vil på agendaen, kommer jeg ikke til å jobbe her lenger!

Klar melding i kveld fra daglig leder Anne Lise Flavik I Nordic Light. Adressat er i første rekke Møre og Romsdal fylkeskommune som truet festivalledelsen til å droppe en planlagt debatt “Ansikt til ansikt” med to medlemmer av motorsykkelklubben Hell´s Angels. Innslaget skulle være i forbindelse med presentasjonen av Marcel Leliënhofs prosjekt hvor han har fotografert HA-medlemmer over hele landet. Det planlagte debattinnslaget ble skrinlagt etter press fra politi og fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik i Møre og Romsdal fylkeskommune – som ikke vil kommentere påstanden som fremmes i Nordmørsavisa i dag. I følge Flavik ringte Guttelvik og truet med å trekke fylkeskommunens støtte til Nordic Light hvis ikke Hell´s Angels-innslaget ble strøket fra programmet.

– Jeg er skikkelig forbanna! Det er en konsekvens av at vi ikke får drive en festival som jeg ønsker, sier Flavik til Nordmørsavisa. Ytringsfriheten og kunstnerisk frihet er en av festivalens bærebjelker.

Nå skal saken tas opp med fylket og kulturrådet, og Flavik forteller videre at hun nekter å jobbe i en «bedrift uten baller».

– Vi er ingen liten kosefestival med blomster og bier og solnedgang over Atlanterhavsveien. Det skal lugge litt. Jeg skal ha ordentlige meninger bak bildene, sier Flavik.

Vi følger opp denne saken.

 

Her blir´e liv, rai-rai!
Her blir´e liv, rai-rai!
More from Morten M. Løberg
Norges Fotografforbunds landskonkurranse
Norges Fotografforbunds landskonkurranse er en mulighet også for ikke-medlemmer til å vise...
Read More
2 replies on “Truer med å trekke seg fra Nordic Light”
 1. says: Rolf Keerend-Larsen

  Sensur er vell å gå baklengs inn i framtiden. Hele samfunnet beveger seg mot en politistat og et fascistisk overvåkningsammfunn. Unnskyldningen er terrorister og kriminelle. Stat og kommune trenger disse, for å rettferdiggjøre sin vold mot svakere stilte i samfunnet. For eksempel narkomane og annerledestenkende .

 2. says: Per Knutsen

  Kjære Anne Lise
  Det er faktisk ditt forsøk på å få i stand en debatt og myndighetenes lite gjennomtenkte konspirasjon med den hensikt å få stoppet denne debatten, som var årsaken til at jeg skrev artikkelen Hvem eller Hva er farligst. Denne artikkelen har fått en overraskende positiv respons. Det er enda ikke en avis som har turd å gå i nærheten av denne artikkelen som tydeligvis har en kraft myndighetene er ukonfortabel med. Jeg har prøvd å få den på trykk i Tidenes krav samt alle de store avisene i Norge en tid tilbake da det blåste som værst på toppene rundt Nordic Light. Tidenes Krav og landets øvrige aviser svarte meg aldri, utenom Aftenposten som høflig takket nei.Hvem eller Hva er farligst ligger tilgjengelig blandt mine notater på facebook for alle til å lese. Jeg Har aldri truffet eller snakket med Anne Lise Flavik. Jeg vil allikevel få benytte anledningen til å berømme ditt mot og det ansvar du tok ved å forsøke å få i stand denne debatten som til de grader ble sabotert. Du er en av få som jeg tror har opplevd på nært hold vilken kraft maktapparatet utøvet mot Hells Angels og Nordic Light. Myndighetenes sabotasjeaksjon ble utført av politisjefen, fylkeskommunen, en stortingspolitiker, og en professor i samfunnsøkonomi ved BI. Lykke til med Nordic Light Anne Lise, jeg har en god følelse om deg som et anvarlig menneske.
  Vennlig hilsen
  Per Knutsen

Comments are closed.