Fotobok-workshop
med Ulf Greger Nilson

Fredag 19. februar inviterer kunstner og kurator Jan Walaker til foredrag og workshop på Farris Bad i Lavik. Med seg har han Ulf Greger Nilson som blant annet har laget en rekke prisbelønnede fotobøker.

Tidligere utgiver og redaktør av magasinet Hot Rod, Jan Walaker, har gjort Larvik-boer av seg og har allerede begynt å sette sitt merke på sin nye hjemby. Blant annet har han kuratert en utstilling med norsk fotografi på byens kulturhus og invitert Mick Rock til Farris Bad.

Neste arrangement blir altså i fotobokens tegn og denne gangen har han invitert  Ulf Greger Nilson til Vestfold-byen. Foruten å være formgiver og kurator er Nilson kjent for å være foto-bøkenes konge i Norden og en av Sveriges mest prisbelønnede designere. Han har også sitt eget galleri, Gun, i Stockholm og har kuratert flere utstillinger blant annet på Galleri Shoot  i Oslo.

– Greger vil vise bøker og dele sin kunnskap med oss, forteller Jan Walaker. – Hva gjør en bok god og hvorfor er det mange som stiger i verdi? Fotoboken er som et eget kunstverk, og foto gjør seg som regel meget godt i bokform. Enkle fotobøker blir jeg aldri lei av å se på, det er noe av det fineste jeg har av eiendeler. Fotobøkene blir med på flyttelasset i motsetning til mye annet. De gir meg kunnskap og glede, og at de også av og til går voldsomt opp i verdi er et pluss, avslutter han.

Workshopen og foredraget passer for alle som er interessert i visuell kultur og spesielt de som går med en egen fotobok i magen. Deltagerne kan gjerne ta med eget materiale, men det er ikke en forutsetning. Både foredraget og kurset holdes på Farris Bad i Larvik. Foredraget begynner 19.00 fredag 19. februar og koster 250,-. Workshopen begynner 11.00 på lørdag 20. februar og koster 1.250,- inkl. lunch. Påmelding gjøres på booking@farrisbad.no.

Written By
More from Pål Otnes
Charles Williamsen ny daglig leder i Nordic Light
Nordic Light kunngjorde i dag at Charles Williamsen blir ny daglig leder i...
Read More
0 replies on “Fotobok-workshop
med Ulf Greger Nilson”