Uncontaminated bringer motefotografiet til Oslo

Pink Tear © Petra Collins

For andre gang arrangeres festivalen UNCONTAMINATED, en festival som har som mål å skape en ny, internasjonal mote- og kunstarena i Norge.

Fjorårets festival fikk god respons og arrangørene utvider i år med én dag og en rekke eventer og utstillinger. Med navn som Bjarne Melgaard, Bob Recine, Charlie Engman og Amanda Charchian ønsker arrangørene Rita Mostrøm Larsen og Hilde Pettersen Reljin å fremme nåtidens kunstuttrykk til et bredt norsk og internasjonalt publikum:

– Vi vil gjennom festivalen skape en debatt og en ny arena rundt begrepene mote og kunst, de “nye utrykkene» i kulturdebatten. Hva er kunst? Hva er mote? Og hva er teknologiens rolle i kulturbildet idag? Vi samler “The New Frontiers” innen disse krysningsarenaene under festivalen UNCONTAMINATED, forteller Hilde Pettersen Reljin.

Nora Morales in Las Pozas © Amanda Charchain
Nora Morales in Las Pozas © Amanda Charchain

Festivalen fikk i fjor internasjonal dekning i blant annet Vogue, Wallpaper og Garage, og foredragene ble streamet slik at man kunne sitte hvor som helst i verden og følge med. Dette tilbudet fortsetter også i år og hjelper festivalen med å nå ut både nasjonalt og internasjonalt.

– I fjor inviterte vi blant andre Wallpaper og A Magazine til Oslo. De skrev om festivalen på sine sosiale nettverk og nettsider både i forkant, under og i etterkant av festivalen. Det er viktig for festivalen å få en god dekning av nasjonale og internasjonale medier og vi fikk god dekning fra blant annet Love, Vogue, Wallpaper, D2, DN, Finansavisen, Dagsavisen, Elle, Costume og Kunst. Vi merker allerede at festivalen har fått godt fotfeste og vi blir stadig kontaktet av selvstendige kunstnere og etablerte firmaer som vil samarbeide med oss og som heier på UNONTAMINATEDs budskap, avslutter Hilde.

Photo Prop © Charlie Engman
Photo Prop © Charlie Engman

En lang rekke arrangementer fyller de tre dagene, med utstillingsåpning allerede i dag, onsdag. Da er det Bjarne Melgaard, Bob Recine, VOID og Snøhetta som presenterer en interaktiv utstilling på Skur 13 på Tjuvholmen.

Et annet interressant arrangement er kollektiv-utstillingen Collective, med en rekke fotografer og kunstnere som på hver sin måte jobber med mote som uttrykk.

For øvrig blir det en rekke foredrag og andre happenings på og rundt Aker Brygge. Hele programmet kan sees på festivalens hjemmeside. Alle foredrag streames og kan sees gratis på http://ustre.am/1lRu4

(Featurebilde: Petra Collins)

www.uncontaminatedoslo.com

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Nytt Fotografi ute nå
I Fotografi nummer åtte kan du lese om  den verdenskjente fotografen Nadav...
Read More
0 replies on “Uncontaminated bringer motefotografiet til Oslo”