Utstilling: Albert Watson til Qvale galleri

Albert Watson. Foto: Vigdis Wollan

Etter nesten femti år som fotograf har den skotske fotografen Albert Watson sin første separatutstilling i Norge i sommer. Utstillingen vises på Qvale Galleri, og står ut sommeren.

Mick Jagger. Foto: Albert Watson
Kate Moss. Foto: Albert Watson

Utstillingen «Albert Watson: Classics» består som navnet sier av et utvalg av hans mest klassiske fotografier tatt gjennom hele hans karriere.
Han er en av verdens mest etterspurte fotografer og har høstet bred internasjonal anerkjennelse for sitt arbeid. Albert Watson gjør alt fra mote og reklame til portretter og reportasje, og han regisserer også reklamefilmer. Han kan skilte med over 200 forsider i Vogue og andre fremtredende magasiner som Rolling Stone, GQ og Time.

Mick Jagger. Foto: Albert Watson
Mick Jagger. Foto: Albert Watson

Watson har bodd i USA siden 1970, og betraktes derfor ofte som amerikansk. Han har imidlertid bevart det meste av sin syngende skotske dialekt – og ikke minst den underfundige humoren. Det mange ikke vet er at Watson har vært blind på det ene øyet hele livet – uten at dette har hindret hans karriere som fotograf.

Parallelt med den kommersielle karrieren har Watson også arbeidet med personlige prosjekter, og hans kunstneriske arbeider går for svært høye priser. Han har gitt ut fem bøker; «Cyclops» (1994), «Maroc» (1998) og «Albert Watson» (2007) «UFO: Unified Fashion Objectives» (2010) og «Strip Search» (2010) – et tobinds-sett med hundrevis av bilder Watson tok i Las Vegas.

Åpninger finner sted i kveld kloken 18.00.

Qvale Galleri, Oslo
28. mai – 31. juli
www.qvalegalleri.no

More from Kristin Skåmedal
I morgen åpner Mullsjö internasjonale fotofestival i Sverige
Det er tredje året denne festivalen arrangeres i Småland i Sverige. Festivalen...
Read More
0 replies on “Utstilling: Albert Watson til Qvale galleri”