Utstilling med dokumentarfotografi i Volda

© Maximilian Specht

Denne våren avsluttes Norges første masteremne i dokumentarfotografi. Studiene har funnet sted ved høyskolen i Volda hvor studentene har blitt veiledet av Dr. Stuart Franklin fra det verdensledende bildebyrået Magnum. 

Noe av arbeidet de 14 masterstudentene har utført blir nå vist på en utstilling ved Høgskulen i Volda. Studentene som nå viser bilder fra sine prosjekter er:

Nathalie Bartel, Torgrim Halvari, Jana Hartmann, Tonje Sætre Indrearne, Audun Iversen, Miriam Andrea Jøms, Rose Maria Korol, Anders Nilsen, Brian Cliff Orguin, Liz Palm, Kirsten Randers-Pehrson, Maru Sánchez, Maximilian Specht og Christina Thurow.

Studentene har jobbet med oppgaver i land som Tyskland, Ukraina, Svalbard og Norge, og tema for fotografering har vært alt fra mennesker som hjelper duer, til frivillige soldater ved den ukrainsk/russiske fronten.

– Studentene lærer å utvikle sin egen subjektive tilnærming til dokumentarfotografiet, innenfor rammen av et bestemt sted, slik at de kan finne en metode og stil som fungerer optimalt i en bestemt kontekst. Studentene har også utforsket temaet “miljøportrett”, hvor de fotograferer mennesker i deres dagligliv, og på den måten lærer at resultatet er delvis et resultat fotografens relasjon til subjektet, forteller Stuart Franklin.

Resultatet vises i utstilligen som åpner i dag i biblioteket i Høgskolens lokaler i Volda.

www.hivolda.no

Written By
More from Pål Otnes
Adobe Stock inngår samarbeid med Reuters
Adobes bildetjeneste Stock utvides nå med et samarbeid med bildebyrået Reuters. Adobe integrerer...
Read More
0 replies on “Utstilling med dokumentarfotografi i Volda”