Utstilling: Platon til Fotografiens Hus

Den britiskfødte fotografen Platon Antoniou, best kjent som bare Platon, har tatt en rekke portretter for internasjonale publikasjoner som Rolling Stone, New York Times Magazine og The Sunday Times Magazine. Nå vises hans bilder på Fotografiens Hus.

Norman Jean Roy © Platon
Norman Jean Roy © Platon

Hos Time Magazine har hans fotografsignatur prydet over 20 forsider, deriblant av Vladimir Putin som ble årets portrett under World Press Photo i 2008. En rekke statsledere, blant andre Barack Obama, Mahmoud Ahmedinejad, Hugo Chavez, Tony Blair, Robert Mugabe og Muammar Qaddafi, er alle blitt foreviget av Platon. 100 av disse er samlet i boken «Power» som ble utgitt i 2011.

Muammar Gaddafi © Platon
Muammar Gaddafi © Platon

Sammen med Human Rights Watch har Platon synliggjort mennesker som kjemper for likhet og rettferdighet i land med politisk undertrykkelse. Blant annet portretterte han Aung San Suu Kyi bare dager etter at hun ble satt fri fra husarrest i Burma.

Platon tar mesterlige portretter av kraftfulle mennesker, og rydder bildet for unødvendig støy og avkler dermed subjektet på en verdig og autentisk måte. Platon er dessuten en dyktig historieforteller og har blant annet holdt foredrag hos World Economic Forum i Davos, Chanel og Nike. Han har også forelest ved universitetene Oxford, Yale og Wharton.

Barack Obama © Platon
Barack Obama © Platon

I begynnelsen av mai var han i Kristiansund og holdt et uforglemmelig foredrag for festivalgjestene. Nå kan du oppleve de nære og unike  portrettene hans utstilt i Fotografiens-Hus.

Utstilling: Fotografiens Hus
Åpning: Onsdag 4. Juni 2014 kl 18:00
Utstillingen åpnes av Morten Krogvold.

www.fotografiens-hus.no

Tags from the story
, ,
Written By
More from Redaksjonen
Leica overtar storformatsprodusenten Sinar
Firmaet bak Leica, Leica Camera AG, tar nå over Sinar Photography AG....
Read More
0 replies on “Utstilling: Platon til Fotografiens Hus”