Utstilling: Sea Change på Litteraturhuset

Sea Change, Litteraturhuset © Jocelyn Bain Hogg

I kveld åpner utstillingen Sea Change på Litteraturhuset i Oslo. Det hele drar i gang med foredrag med blant andre Geert Mak, Simen Ekern og Silvia Avallone.

Fotoutstillingen Sea Change vil sette sitt preg på hele Litteraturhuset fra 12. januar til 1. februar. Tretten profilerte fotografer viser her sine skildringer av unge menneskers livsvilkår i tretten europeiske land, mens de unge forfatterne Silvia Avallone og Undine Zimmer deltar på åpningskonferanse sammen med etablerte skribenter og eksperter som Geert Mak, Bent Sofus Tranøy og Wolfgang Streeck for å diskutere Europas veivalg og muligheter.

Europas unge i dag kan tilhøre den første generasjonen på lenge som har dårligere framtidsutsikter enn sine foreldre. De skal bli voksne og etablere seg i en tid med økonomisk uro, truende arbeidsledighet og generell usikkerhet. Hvordan ser unge europeiske liv ut akkurat nå, i vidt forskjellige miljøer og sosiale lag fra Malta og Hellas i sør til Storbritannia og Norge i nord?

Sea Change, Litteraturhuset © Tommy Ellingsen
Sea Change, Litteraturhuset © Tommy Ellingsen

De fleste fotografene har vendt blikket mot egne hjemland, hvor de har fulgt krigslignende demonstrasjoner i Athen og småbyliv i Polen. De har vært på utagerende festing hos under- og overklassen i Storbritannia og møtt unge som etter finanskrisen vender tilbake til fiskeryrket på Island.

I forbindelse med utstillingen arrangerer Litteraturhuset europeisk konferanse 12.–15. januar, med bokaktuelle Simen Ekern, den italienske forfatteren Silvia Avallone, reiseskildreren Geert Mak og den greske politikeren Rena Dourou blant hovedgjestene. Dourou ble i et brakvalg for det venstreradikale partiet Syriza i fjor guvernør i landets største region. Hun møter nederlandske Luuk van Middelaar, historisk filosof, politiker og rådgiver for den tidligere EU-presidenten til samtale om Europas fremtid.

www.litteraturhuset.no

Tags from the story
,
Written By
More from Redaksjonen
Årets beste fotoprodukter
Fotografi er medlem av EISA som årlig kårer de beste elektronikk-produktene på markedet....
Read More
0 replies on “Utstilling: Sea Change på Litteraturhuset”