Utstillinger denne uka: Parslow og Thorenfeldt

Jamie Parslow (t.v.), Dag Thorenfeldt

Torsdag åpner både Jamie Parslow og Dag Thorenfeldt utstilling i Oslo, på henholdsvis Celsius kunstkafé og Grev Wedels Plass Kunstauksjoner.

Jamie Parslow (t.v.), Dag Thorenfeldt

For de som vil ha med seg begge begivenhetene er det kort vei mellom de to stedene. Både Parslow og Thorenfeldt er etablerte profiler i norsk fotokunstmiljø. Jamie Parslow er opprinnelig fra USA, men flyttet til Norge på 1970-tallet og ble en sentral del av fotokunstmiljøet rundt Forbundet Frie Fotografer og Fotogalleriet. Thorenfeldt er kjent for sine friske portretter, og sin evne til å få kejnte personer til å stille opp på de utroligste stunts. Utstillingen har fått navnet Box 2011.

Jamie Parslow kom til Norge med impulser fra USA og kom til å bety mye for utviklingen av norsk fotografi der han stadig har vært en frontfigur. Ved siden av sitt fotografiske arbeid har han engasjert seg på undervisningssiden, og har bl.a. undervist ved Statens Kunstakademi, vært reisende utstillingsleder for Samtidsmuseet og dessuten professor ved Institutt for fotografi i Bergen. Han har hatt en rekke utstillinger i Norge, bl.a. Henie Onstad Kunstsenter og Preus Museum i Horten.

Jamie Parslow
Jamie Parslow
More from Morten M. Løberg
Bjørn Falch Andersen
Bjørn Falch Andersen er fotograf og tannlege. Vi velger å si det...
Read More
0 replies on “Utstillinger denne uka: Parslow og Thorenfeldt”