Fullt hus på Årets fotograf

Foto: Christine Tolpinrud

Det ble fullt hus på Fotografis utstilling Årets fotograf 2015 som åpnet på Fotografiens hus før helgen. Fotografi håper dette er starten på en ny førjuls-tradisjon for Norges amatørfotografer.

For første gang ble vinnerbilder fra Fotografis konkurranse Årets Fotograf vist i en egen utstilling. Målet for utstillingen er å vise hva som foregår blant amatører og i kameraklubber over hele landet. Konkurransen har pågått i Fotografi siden slutten av 80-tallet og er en av Norges langstlevende fotokonkurranser.

Arrangementet ble tatt godt i mot og mange fotografer var samlet på Fotografiens hus til utstillingsåpning. Kenneth Enstad, som vant konkurransen sammenlagt, fikk overrakt hovedpremien som er et Canon EOS 5D Mark III av Anton Strand fra Canon.

Morten Krogvold representerte juryen, som i tillegg til ham selv besto av Johnny Haglund, Ivar Kvaal og Katinka Hustad. Årets temaer var fritt motiv, lek, sorthvitt og reise.

– Det var stor deltakelse i årets konkurranse, og høyt nivå blant de premierte bildene, kunne kunne Krogvold fortelle i sin tale på åpningen.

De utvalgte fotografene i utstillingen er Agnes Szedera, Marteline Nystad, Rayner Johansen, Kenneth Enstad, Henning S. Pettersen, Ann Cathrin Buchardt, Daniel Pedersen, Eduardo Valle de Antón, Eskil Wie, Jo Espen Johansen, Knut Hovind, Marianne Udnæs, Rolf Tore Kjæran, Terje Angeltveit, Tommy Jansen Bredesen og Torgeir Myklebust.

Fotografis samarbeidspartner for Årets konkurranse er Canon. Rundepremiene, Canon Powershot s200 og hovedpremien Canon EOS 5D Mark III er gitt av dem. Canon har også produsert bildene til utstillingen.

Utstillingen henger til 3. januar.

www.fotografiens-hus.no

Written By
More from Redaksjonen
Ny Canon G16 og S120 på trappene
Canon lanserte i dag fire nye kompaktmodeller, deriblandt Canon G16 og Canon...
Read More
0 replies on “Fullt hus på Årets fotograf”