Utvidet studietilbud ved Bilder Nordic

For syv år siden startet Bilder Nordic School of Photography opp med fotoutdannelse i hovedstaden, og nå satser skolen på at tiden er inne for et påbygningsstudium.

© Estera Kluczenko
© Estera Kluczenko

I løpet av disse årene har skolen utdannet over syv hundre studenter, fordelt på de forskjellige variantene av grunnutdannelser som tilbys. Skolen mener nå at de har jobbet seg opp en studentbase som gir grobunn for et påbygningsstudie:

– Det har vist seg at grunnutdanningen har vært en god startplattform. Vi ønsker nå å samle studenter til en ny runde med læring og nettverksbygging på høyere nivå, forteller Inge Helland, kreativ leder ved skolen.

Klassen vil holdes på et beskjedent nivå, men maksimalt 18 studenter. Undervisningen vil være kveldsbasert med enkelte helgesamlinger. Det nye tilbudet bygger videre på skolens grunnutdanning i fotografi, med fagområdene fotografi (teknikk og teori),  kommunikasjonslære (historiefortelling, massekommunikasjon og mote som språk), nye medier (teknikk og teori) og utvikling av identitet og merkevare:

– Siste halvår av studiet vil studentene arbeide med et eget definert prosjekt, med støtte og hjelp fra medstudenter og en personlig veileder. Lærerkreftene kommer fra blant andre Damian Heinisch, Amber Terranova og meg selv. Studentene vil møte profesjonelle bildekritikere og fotoredaktører undeveis, som Jeff Cowen, LP Lorentsen,  Bård Ek og fotografis magasinredaktør Mari Grinde Arntzen, utdyper Helland.

Studiet går over et år og studentenes prosjekter vil resultere i en avgangsutstilling i løpet av våren.

www.bildernordic.no

Written By
More from Pål Otnes
Mange spennende navn til Photocamp 2016
For andre gang arrangerer Interfoto en fotofestival i sine lokaler på Skøyen. På...
Read More
0 replies on “Utvidet studietilbud ved Bilder Nordic”