Kenneth R. Ekse Jensen: Interfoto Debutantutstilling

Interfoto, Fotografi og Bølgen & Moi presenterer fotoutstillingen ”Don’t believe everything you see” av Kenneth Røstad Ekse Jensen. Jensen er Interfotos debutantutstiller #18 i rekken.

Kenneth-Jensen-Interfoto-Debutantutstilling-18-j

Kenneth, 36 år gammel og bosatt i Nes i Akershus, er selvlært fotograf. Han turnerte i over 13 år som lydtekniker for ulike rock- og pønkeband over hele Norden, Europa og USA. Underveis ble fotointeressen vekket. Da han var på en jobb for bandet Oslo S tidlig i 2012, traff han fotograf Paal Audestad, og det endte med at han kjøpte en meget godt brukt Canon 5D av Paal. Fotografering gikk fra å være en interesse til en lidenskap. Nå tilbringes all fritid bak kamera og MAC.

Kenneth tar objektene ut av sin egentlige sammenheng og setter dem sammen og skaper en ny verden hvor alt er mulig. Alle bildene er hans egne, og det er i etterarbeidet i Photoshop og Lightroom han lager manipulasjonene. Kenneth drømmer om å kunne holde på med fotomanipulasjoner på fulltid. Han er inspirert av den tjekkiske fotografen Martin Stranka, norske Erik Almaas og rumenske Caras Ionut. Spesielt tonene og overgangene er kvaliteter han liker hos disse fotografene. Han lar seg også inspirerer av musikk, mennesker og natur.

Gjennom å manipulere bildene og jobbe med toning, forsøker Kenneth å skape et drømmende og eventyraktig uttrykk. Målet hans er å lage vakre, fortellende bilder hvor motsetninger, surrealisme og en klype virkelighet er blandet sammen, slik man opplever det når man drømmer. Motivasjonen hans er å skape noe nytt, noe som folk ikke har sett før, noe som er vakrere enn virkeligheten, og målet er stemningsfulle, lekende og undrende bilder med en klype humor.

Kenneth er mye ute og reiser i sin nåværende jobb som fotograf for Fovea AS, og han er ustanselig på jakt etter nye bakgrunner, spennende detaljer og stemningsfullt lys som kan brukes i nye sammenhenger. Etter hvert har han bygd opp et stort bildearkiv, og når han får en ide, søker han gjennom det for å se om han har det han trenger for å realisere ideen sin. Hvis ikke, går han på jakt etter nye bilder. Ofte tar han utgangspunkt i ett element eller ett objekt som han vil gjøre noe med og utvikle videre.

Kenneths arbeidsmetodikk kan minne om maleri, eller barn som bruker sin frie assosiasjon til å tegne seg en ny verden hvor alt er mulig. Han sier selv at han jobber med en digital malerpensel, men bruker fotografiet som sitt medium. Han benytter seg kun av bilder som han har fotografert når han komponerer sine fotomanipulasjoner, og det er viktig for ham at verkene skal oppleves som foto – fotografier som gir deg innblikk inn i en parallel virkelighet.

Kenneth Røstad Ekse Jensens hjemmeside: kennethjensenphotography.com

debutantutstilling.interfoto.no

Tags from the story
Written By
More from Redaksjonen
Mars/april-utgaven av Fotografi ute nå
I årets andre nummer av Fotografi kan du blant annet møte Ina...
Read More
0 replies on “Kenneth R. Ekse Jensen: Interfoto Debutantutstilling”