Veteran Winsnes


Fotograf Bjørn Winsnes – en veteran i norsk fotografi – stiller ut “Likt og ulikt” i Fotografiens Hus i Oslo fra torsdag.

Bjørn Winsnes var en suksessrik reklamefotograf i Oslo på 1960- og 70-tallet. Utenom reklamebildene fotograferte han mye for sin egen del, uten bindinger av noe slag. Han opparbeidet seg etter hvert et stort bildearkiv, og ble en del av det svenske bildebyrået Tio, sammen med blant andre Lennart Nilsson og Hans Hammarskiöld. Winsnes var forøvrig den første norske fotografen som mottok Statens kunstnerstipend i form av kulturdepartementets reise- og studiestipend. Han var også blant de første som stilte ut fotografisk kunst i Norge, sammen med Ivar Øiesvold, Kjell Sten Tollefsen og Erik Eriksen i Oslo i 1954.

Forskjellig uttrykk
– Ideen bak tittelen Likt og ulikt er ikke at jeg har rasket sammen likt og ulikt, men at jeg blant annet vil vise forskjellige uttryksformer. I deler av utstillingen stiller jeg opp to og to bilder som inneholder likheter og ulikheter, sier Bjørn Winsnes før åpningen i Fotografiens Hus i morgen kveld.

Fotografi hadde en bred presentasjon av Bjørn Winsnes – nå pensjonist – i nr. 7 i 2009.

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Opsahl fotograferer Corbijn fotograferer Opsahl
Bjørn Opsahl har siden 2010 fotografert alle gjestene på Skavlan backstage før...
Read More
0 replies on “Veteran Winsnes”