Vil du bli debutantsutstiller?

Interfotos debutantutstilling presenteres på restaurant Bølgen & Moi på Briskeby i Oslo. (Foto: Interfoto AS)

Dømmer du om din egen separatutstilling? Nå har du muligheten. Interfoto, Fotografi og Bølgen & Moi søker nye fototalenter til neste debutantutstilling.

Interfotos debutantutstilling presenteres på restaurant Bølgen & Moi på Briskeby i Oslo. (Foto: Interfoto AS)

Siden 2002 har Interfoto arrangert 14 debutantutstillinger samt en jubileumsutstilling. Utstillingene trekker et stort og bredt publikum, og har satt fart på karrieren til de utvalgte debutantene. Tidligere debutantutstillere har fått bred mediedekning og beskriver utstillingen som et viktig springbrett videre.

Debutantutstilleren velges av en jury sammensatt av fotografer og mediefolk, og representanter fra Interfoto, Bølgen & Moi og Fotografi.

Ferske fotografer

Interfotos debutantutstilling har som mål å presentere ferske fotografer. Separatutstillinger er en viktig mulighet for nye fotografer som ønsker oppmerksomhet rundt sitt bildespråk, tekniske løsninger og visuelle sans.

– Med Interfoto debutantutstilling fokuserer vi på de uetablerte fotografene og deres motiver, perspektiver, vinkler og skråblikk. Det er alltid kvinnen eller mannen bak kameraet som teller, og det er evnen til å skape et øyeblikk som engasjerer andre, som setter fotografiet i en særstilling. På Bølgen & Moi får en debutant muligheten til å vise fram sine arbeider, sier Egil Nilsson, administrerende direktør i Interfoto.

Premiering

Interfoto dekker kostnader ved produksjon og innramming av bildene, samt annonsering og pressedekning av utstillingen. Fotografi tar hånd om bildene og logistikk rundt dette. Bølgen & Moi bidrar med utstillingslokaler og eksklusiv vernissasje. Utstillingen varer i 3-4 måneder.

Innsending

Frist for innsending er 31. mai 2011. Til juryering sender fotografen inn 10-12 papirkopier i maksimum A4-format, samt en kort presentasjon av seg selv og prosjektet. Legg ved returporto hvis bildene ønskes returnert. Det tas intet ansvar for tap eller skade på bilder.

Regler for deltakelse:

• Fotografen skal ikke tidligere hatt separatutstilling.
• Bildene må ikke være stilt ut tidligere i et galleri/utstillingslokale.
• Det må være et gjennomgående tema for bildene som fotografen selv velger.
• Bildene sendes til:

Fotografi
O. H. Bangs vei 51
1363 Høvik

Debutantutstillingsvilkår

Debutantutstilleren produserer selv bildene hos Interfoto, som stiller med profesjonelle printere, papir og blekk. Salg av bilder skal motregnes inntil produksjonskostnadene er dekket. Salg ut over dette tilfaller i sin helhet debutantutstilleren.

To av bildene vil vederlagsfritt inngå i Interfotos samling. Interfoto forbeholder seg retten til å bruke vinnerbildene i fremtidig kommunikasjonsmateriell etter nærmere avtale med fotografen og med full kreditering.
Utstillingen blir holdt på Bølgen & Moi, Briskeby. De har en forretningsidé som er tuftet på mat, kunst og vin, og har tradisjon for å vise fotografi.
Stedet har fine vegger, god takhøyde og et rustikt miljø som passer godt til denne typen arrangementer. Dessuten er restauranten godt besøkt av reklamemennesker og andre som jobber med visuell kommunikasjon.

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
To norske finalister i Sony World Photography Awards
I dag offentliggjøres finalistene i Sony World Photography Awards 2011. Den internasjonale...
Read More
0 replies on “Vil du bli debutantsutstiller?”