Vil utvide Dok-festivalen

Terje Bringedal (t.h.) er leder i Pressefotografenes Klubb som arrangerer Årets bilde. (Foto: Morten M. Løberg)

Leder i Pressefotografenes Klubb, Terje Bringedal, vil gjerne ha Dok-arrangement to ganger i året.

Terje Bringedal (t.h.) er leder i Pressefotografenes Klubb som arrangerer Årets bilde. (Foto: Morten M. Løberg)

Bringedal synes det er for lenge å vente et år mellom hver festival og arbeider nå for å arrangere workshops i fotokournastistikk mellom Dok-festivalene som valigvis arrangeres i februar/mars.

Bringedal tenker seg workshops som går over tre eller fire dager og har mellom 50 og 60 deltakere. Han ønsker seg både profesjonelle fotojournalister, studenter og uerfarne fotografer.

Det mener han kan gi gode synergier, samt skape god kontakt mellom deltakerne.

– Det er viktig å få meg seg så mange fotostudenter som mulig, som både vil lære av ”lærerne” og andre de andre deltakere. Det kan gi gode synergier og skape god kontakt mellom deltakerne Målet er å lære opp de unge og friske opp kunnskapene til de proffe, sier Bringedal til fagbladet Journalisten.

Workshopene skal foregå på dagtid med bundne temaer. På kveldene blir resultatene drøftet og det vil også være rom for foredrag. Bringedal har etablert et samarbeid med seks fotografer fra det New York-baserte bildebyrået VII (Seven) som vil lede workshopene. På kvelden vil det legges opp til drøftinger om arbeidet, samt visninger av resultatene mot slutten av økten. Da blir det også rom for foredrag av VIIs fotografer på  som følger DOKs vanlige former.

– Nå gjenstår jakten på sponsorer som ser nytten av at dokumentarfotografiet tas på alvor og hever kvaliteten i en tid hvor flere trykte medier satser på featurestoff med stylede og konstruerte reportasjer, sier Bringedal.

Også Nordic Light fotofestival arrangerer workshoper utenom festivalperioden på våren, men det har til nå vært vanskelig å samle nok deltagere til profesjonelle workshoper i Kristiansund.

More from Morten M. Løberg
Tamron megazoom for Four Thirds
Tamron lanserer nå sitt første objektiv med Micro Four Thirds fatning. Dette...
Read More
0 replies on “Vil utvide Dok-festivalen”