Vinner av Årets Fotograf 2013 er kåret.

1. plass: Bernt m. tordhol Ved første øyekast er dette kanskje er en overaskende vinner. På lite spektakulært vis står en bygningsfasade foran oss. En lysebrun form definerer en flate som lager et hull i det stille øyeblikket. En nesten surrealistisk kollasj, som gir et hint av tid og forgjengelighet. Bildet næres av spenningen mellom det formale og det menneskelige aspektet.

Sammenlagtseieren i Årets Fotograf 2013 gikk til Tormod Raen. Han vant en knepen seier foran delt andreplass mellom Rayner Johansen og Trond M. Skaret, bare to poeng bak. Siste runde med tema “Form” ble vunnet av Bernt M. Tordhol.

1. plass:  Bernt m. tordhol Ved første øyekast er dette kanskje er en overaskende vinner. På lite spektakulært vis står en bygningsfasade foran oss. En lysebrun form definerer en flate som lager et hull i det  stille øyeblikket. En nesten surrealistisk kollasj, som gir et hint av tid og forgjengelighet. Bildet næres av spenningen mellom det formale  og det menneskelige aspektet.
Vinner av fjerde runde, Bernt M. Tordhol. På lite spektakulært vis står en bygningsfasade foran oss. En lysebrun form definerer en flate som lager et hull i det stille øyeblikket. En nesten surrealistisk kollasj, som gir et hint av tid og forgjengelighet.

Siste runde ble juryert av Damian Heinisch, en av Norges fremste fotografer og mestvinnende reklamefotografer. Hovedpremien i Årets Fotograf er et komplett musikkanlegg fra Geneva.

Her får vinner av Årets fotograf 2014, Tormod Raen (til høyre) sitt Geneva musikkanlegg fra Lars Christian Reinsborg fra Neby Hi-Fi Concept
Her får vinner av Årets fotograf 2014, Tormod Raen (til høyre) sitt Geneva musikkanlegg fra Lars Christian Reinsborg fra Neby Hi-Fi Concept

Dette er Damians vurdering av sisterunden:

– Temaet «form» ble tolket på mange spennende måter, men hovedvekten av motivene lå i enten den arkitektoniske eller den formelle sjangeren. Noen overraskende tolkninger bidro til en frisk opplevelse og disse ble belønnet for sine modige iniativ. Jeg synes også det er viktig å få fram at flere av fotografene helt tydelig legger mye arbeid og kjærlighet i sin presentasjon av fotografiene. Å velge en vinner var ikke enkelt, og til slutt ble det personlig preferanse som avgjorde de tre øverste plasseringen.

Poengmessig var det helt åpent hvem som ville bli årets sammenlagt-vinner, og det ble en knepen seier til Tormod Raen , tett etterfulgt av Rayner Johansen og Trond M. Skaret på delt andreplass. Årets fotograf vinner et high-end lydannlegg fra Geneva.

Temaene for 2014 blir presentert i første nummer av Fotografi på nyåret, sammen med frister, premier og en presentasjon av fotografene som vil juryere konkurransen.

Vi takker alle som har deltatt i årets konkurranser med flotte bidrag, og ønsker alle velkommen tilbake til Årets fotograf 2014.

Regler for innsending i 2014 finner du her.

 

Tags from the story
,
More from Kristin Skåmedal
Vinner av Leserbildet i Fotografi #6
Det kom inn mange høstmotiv til runde seks i Leserbildet. Juryen falt...
Read More
0 replies on “Vinner av Årets Fotograf 2013 er kåret.”