Vinner av Leserbildet i nummer to

© Frida Bringslimark

Frida Bringslimark vant denne runden av Fotografis konkurranse «Leserbildet» med bildet «Guardians» – et iscenesatt bilde med sterke dommedagsassosiasjoner.

© Frida Bringslimark
© Frida Bringslimark

Vinnerbildet er Fotografis uformelle konkurranse som vises i hvert nummer av bladet. Vinneren denne gang har jobbet ut fra en idé og gjort både mye forarbeid og etterarbeid for å oppnå ønsket resultat. Frida Bringslimark sier selv om bildet:

– Jeg har lenge hatt denne ideen uten å faktisk fått gjennomført den. Inspirasjonen kom fra Helge i Kaizers Orchestra, samt verdenskrigene og verdens undergang. Ideen var å skape et bilde som framstiller krig, angrep, og seier på samme tid. Jeg kjøpte inn røykgranater og gassmaske, og kjørte til en islagt innsjø for å ta bildet. Jeg brukte stativ slik at jeg kunne sette sammen flere bilder senere for å få en helhetlig røyklagt bakgrunn. Vi hadde kun to røykbomber og to forsøk, men heldigvis ble det bra!
Da vi bare hadde én gassmaske, er ett bilde tatt av jenta, og ett av gutten. Resten er røyk som er masket inn ved hjelp av layers i Photoshop, det er til sammen seks bilder som er satt sammen. Resultatet ble bildet «Guardians». avslutter fotografen.

Vi gratulerer vinneren, som får en signert utgave av Bjørn Sterris bok Polaroid Work tilsendt.

Du kan se regler for Leserbildet her:

www.fotografi.no/konkurranseregler-for-vinnerbildet

I galleriet under kan du se de øvrige finalistene i denne runden.

 

More from Kristin Skåmedal
Nelli Palomäki: About Ten
Barna på bildene stirrer på oss med alvorlige, uutgrunnelige øyne, en smule...
Read More
0 replies on “Vinner av Leserbildet i nummer to”