Vinnerbilder fra Fotografiets dag

Mange tok turen til Fotografiets dag i Horten forrige helg, og her viser vi vinnerbildene fra den juryerte utstillingen. I år gikk førstplassen til Terje Abusdal.

1. plass Juryert utstilling Fotografiets dag 2014 Terje Abusdal
1. plass Juryert utstilling Fotografiets dag 2014 Terje Abusdal

1. plass Juryert utstilling Fotografiets dag 2014: Terje Abusdal

Juryens uttalelse: Bildene til vinneren er en mystisk og litt eventyraktig reiseskildring, som med sitt helt personlige bildespråk unngår å bli eksotisme. Serien har mange innslag av humor og skråblikk på verden og menneskene i den. Det er tilsynelatende slumpmessig, men veldig bevisst gjort, og mystikken holder serien samlet. Nattbildene har en fremtredende og særegen bruk av farger, og fotografen er ikke redd for å bryte konvensjoner.

2. plass Juryert utstilling Fotografiets dag 2014: Dan Skjæveland
2. plass Juryert utstilling Fotografiets dag 2014: Dan Skjæveland

2. plass Juryert utstilling Fotografiets dag 2014: Dan Skjæveland

Juryens uttalelse: Serien er veldig filmatisk, det er noe som er i ferd med å skje som vi som betraktere blir nysgjerrige på. Dette er i tradisjonen til gatefotografi, der fotografen samler på øyeblikk som ikke er planlagt eller oppstilt. Menneskene er i sin egen verden i det offentlige rommet, der de hver på sitt vis har funnet sitt eget univers. Fotografen har gjort et godt utvalg bilder som fungerer godt sammen i denne serien som formidler livet i en park med humor.

3. plass i Juryert utstilling Fotografiets dag 2014: Kristine Norlander
3. plass i Juryert utstilling Fotografiets dag 2014: Kristine Norlander

3. plass i Juryert utstilling Fotografiets dag 2014: Kristine Norlander

Juryens uttalelse: Fotografen har utrolig gjennomførte og stramme komposisjoner som er satt sammen på en måte som gjør at det fungerer veldig godt også som helhet. Bildene er ikke bare konsentrert om form, men gir også uttrykk for en viss stemning eller følelse. Det er delikat, smakfullt og grafisk, og gir inntrykk av å være tatt med mellomformatkamera. Sannheten er at dette er bilder som er tatt med iPhone for Instagram.

Forøvrig fikk følgende fotografer hederlig omtale:

Unni Brekke: Fotografen har fanget noe så sjelden som delikate sneglebilder som er fantastisk flotte å se på. Dette er teknisk håndarbeid med en fin fargesammensetning og god bruk av lys og farge. Bildene har estetikken til produktfoto.

Tiril Guttorm: Serien er en personlig fortelling der vi inviteres helt inn. Det er tydelig at fotografen har et forhold til det hun fotograferer, og bildene har et overbevisende dokumentarisk uttrykk.

Roald Synnevåg: Serien er et uttrykk for et utrolig godt samarbeid mellom modell og fotograf der fotografen viser en fin formidlingsevne og en god porsjon humor. En gjennomarbeidet ide!

Tormod Solløs: Fotografen viser oss en serie veldig maleriske bilder. Gjennom den digitale utviklingen har man mulighet til å abstrahere og jobbe med farge. Valgmulighetene er uendelige, og i disse bildene kan man oppdage stadig nye ting i motivene. Det er interessant at man ikke helt kan sette fingeren på hvordan det er gjort.

I tillegg vant Jeanine Renate Norbeck publikumsprisen.

Written By
More from Redaksjonen
Utstilling: Per Berntsens nye landskap
Per Berntsen tilhører veteranene i norsk kunstfotografi. Fra 5. september viser han...
Read More
0 replies on “Vinnerbilder fra Fotografiets dag”