Her er vinnerne av EISA Maestro 2017

© Martin Schubert

Hvert år arrangerer EISA den europeiske fotokonkurransen EISA Maestro, hvor én vinner fra hvert medlemsland går videre til den internasjonale finalen. Nå er vinnerne av EISA Maestro 2017 kåret og nedenfor er de tre beste bildeseriene med årets tema «Gatefoto/Street Life».

Alle nasjonale Maestro-vinnere ble i juli også publisert på Facebook for å konkurrere om EISAs leserpris hvor vinnerpremien er €1.000. Og for første gang gikk EISAs leserpris til Norge!

Vinner, EISAs leserpris: Agnes Szedera

Agnes Szedera stakk av med seieren i den norske runden av fotokonkurransen EISA Maestro 2017, og gikk dessuten til topps i EISAs leseravstemning. Serien fra gamlebyen i Istanbul gikk rett hjem hos publikum i Europa.

– Dette er stort, en fantastisk nyhet!, kommenterer Agnes da vi overbringer den gode nyheten. – Det å bli kåret av publikum er ganske overraskende, det betyr kjempemye for meg. Det er en bekreftelse på at mine bilder gjør inntrykk og at jeg er i stand til å kommunisere med folk. Det er jo faktisk det jeg ser på som hovedmålet med mitt fotografi. Takk til alle som har stemt på mitt bidrag!

– Hva synes du om årets tema?

– Street Life er et populært og bredt tema som er lett tilgjengelig. Men det gir en farlig åpning for gjentakelse og overfladisk tilnærming til dem man fotograferer, da man fort blir forført av farger og det eksotiske. På den andre siden er det denne delen av verden, det mest hverdagslige, som ingen kan se bort ifra. Jeg synes at det å vise våre nærmeste omgivelser på en attraktiv måte er en positiv utfordring. Men det krever mye kunnskap og jeg håper jeg en dag ville beherske sjangeren, avslutter vinneren.
Martin Schubert

Vinner, EISA Maestro: Martin Schubert, Tsjekkia

Mine fremste lidenskaper er fotografi, reiser, museer og kultur. Jeg begynte å fotografere for seks år siden, og tar stadig bilder. Jeg føler det er umulig å legge vekk kameraet, og slik har det vært siden første dag jeg la hånden på mitt første kamera. Fotografi er blitt mitt liv, min dagbok og mitt rusmiddel. I mine egne prosjekter er hovedinteressene gatefotografering og portretter, ofte inspirert av klassiske bilder både innen malerkunsten og fotografi.

Tony Sellen

2. plass: Tony Sellen, Storbritannia

Tony har alltid hatt en forkjærlighet for å reise. Etter å ha kommet hjem fra så mange reiser i sitt liv, følte han at det ville være fint å registrere minnene fotografisk. Han kjøpte seg et speilreflekskamera, og begynte å lære seg muligheter og virkemåte. Siden har han båret med seg kameraet over alt der han ferdes. «Fotografering får meg til å reise oftere for å finne nye steder og motiver som kaller på fantasien», sier Tony. «Det bringer meg også tilbake til steder jeg har vært tidligere, for å se om jeg kan skape noe som er annerledes enn før. Fotografi er for meg å vise noe på min egen og subjektive måte.»

www.facebook.com/londonfineartphotography

SławomirRogowski

3. plass: Sławomir Rogowski, Polen

Jeg har fotografert i mer enn ti år nå, og setter spesielt pris på å fange gatemotiver, arkitektur og bygninger gjennom mine bilder. Jeg prøver å ta bilder så ofte som mulig, ikke minst når jeg besøker levende byer og menneskene som bor der.
Denne bildeserien er laget i løpet av flere reiser til et antall polske byer. Alle motivene i serien er skjulte øyeblikk, som i brøkdelen av et sekund blir til fortellinger uten at motivene er klar over det.


EISA-juryen, som består av 15 redaktører i EISAs fotomagasiner, har kåret de tre vinnerne av prisen EISA MAESTRO 2017.

Vinnerne av hovedkonkurransen får flotte premier:

1.-premie: € 1.500, og EISA Photo Maestro 2017 Trophy.
2.-premie: € 1.000, og EISA Photo Maestro 2017 Trophy.
3.-premie: € 750, og EISA Photo Maestro 2017 Trophy.

For alle de 3 finalevinnerne: resultatene publiseres i september-eller oktobernummeret til alle EISAs 15 fotomagasiner. Alle tre vinnere blir invitert til Berlin og den offisielle EISA Awards-seremonien 1. september 2017.

 

Tags from the story
,
More from Toralf Sandåker
EISA AMATØR KOMPAKTSYSTEMKAMERA
2017-2018
Fujifilm X-T20 Fujifilm X-T20 er et kompakt, speilløst amatørkamera som leverer skarpe,...
Read More
0 replies on “Her er vinnerne av EISA Maestro 2017”