Paris Photography Masterclass i oktober

Bilder Nordic School of Photography og det Paris-baserte nettstedet Lens Culture inviterer til fem dager «Paris Photography Masterclass» med Jeff Cowen og Jim Casper.

Workshopen går av stabelen 18. – 22. oktober.

– Grip sjansen til å utvikle din portfolio gjennom profesjonell veiledning, få et ny vinkling på reportasje- og fine-art fotografi, og test ut nye ideer og teknikker i Paris’ gater, heter det i invitasjonen.


Foto: Jeff Cowen

Workshopen vil være fem dagers maraton beregnet på fotografer som ønsker å ta sitt arbeid flere steg videre. Workshopen vil ha fokus på fine-art fotografi, og reportasje som kunst. I kurset vil fotografering, redigering og print være vektlagt. Selve fotograferingen vil foregå ute i Paris og i studio. Deltakerne vil få muligheten til å arbeide med street photography, akt, stilleben og abstrahering gjennom workshopen. I tillegg vil gruppen besøke flere kulturelle institusjoner med forankring i fotografi under besøket i Paris. Alle deltakere må vise sin portfolio, eller aktuelle arbeider, for diskusjon i gruppen. Deltakerne vil også få personlig porteføljeveiledning med Jim Casper og Jeff Cowen.

Jeff Cowen vil sette fokus på hvordan dagens fotografer kan gjøre bruk av ny digital teknologi, uten å undervurdere betydningen av analogt fotografi og den historiske innflytelsen det har hatt. Under workshopen vil det også bli diskusjoner rundt karrieremuligheter og hvordan livnære seg som kunstner. Dette vil være en unik mulighet til å få synspunkter både fra en suksessfull fotograf, og en fotografikritiker, forlegger og foreleser.

Workshopen koster 9.900 kroner og du kan melde deg på her: bildernordic.no/melddegpa

wsparis
Foto: Truls Rundgren

Jeff Cowen er utdannet ved New York University. For 25 år siden assisterte han for Ralph Gibson og Larry Clark. Hans tidlige street photography fra New York og hans reportasjearbeid på revolusjonen i Romania finnes i utallige samlinger, og har vært vist i blant annet The Filature in Mulhouse og New York Historical Society Museum. Han er kjent for sin maleriske stil, og jobber med menneskelig figur, landskap, abstrahering og still life. Cowen er representert av flere store gallerier, og arbeidene hans kan sees i over hundre samlinger og institusjoner. Hans første monografi var utgitt av Paris-Musée, og galleriene han jobber med har produsert bøker for solo-utstillingene hans rundt om i verden.

Han deltar jevnlig i kunstmarkeder som Art Basel, Art Cologne, Art Bolonga, Arco, Photo Espana, LaArt Fair, Art Paris og mange fler. Høsten 2012 vil hans arbeider stilles ut på Grand Palais i Paris, i en særegen museumsutstilling arrangert av Huis Marseille Photography Museum under Paris Photo og Month of Photography. Se mer av hans arbeider her.

Jim Casper er grunnlegger og direktør i Lens Culture, en internasjonal organisasjon dedikert til hyllest av samtidsfotografi i alle former. Lens Culture publiserer en av de mest populære nettmagasinene om global samtidsfotografi (www.lensculture.com) og arrangerer den årlige Lens Culture International Exposure Awards, i tillegg til Lens Culture FotoFest Paris internasjonale portfolio reviews (www.fotofest-paris.com) i samarbeid med Paris Photo og FotoFest International. Casper er kurator, skribent, forlegger og foreleser, i tillegg til å delta i internasjonale fotografijuryer.

Se mer av Jeffs arbeider i denne videoen og på hans nettside.


Foto: Jeff Cowen


Foto: Jeff Cowen

More from Christian André Strand
Christopher Anderson på hjemmebane
Christopher Anderson har dekket mange konflikter. Andres konflikter, krangler og uenigheter. I...
Read More
0 replies on “Paris Photography Masterclass i oktober”