Workshop: Sens & Sans vår 2014 – et mentorprogram

Sens & Sans er et tre måneders mentorprogram og en workshop helt utenom det vanlige. Med fokus på deg, dine evner og ideer, får du den personlige oppfølgingen du trenger for å gjennomføre ditt drømmeprosjekt, med utstilling og bok som resultat!

© Morten Lund Mathisen
© Morten Lund Mathisen

Sens & Sans er utviklet av fotografene Hans-Olav Forsang og Marie Sjøvold (etablert 2008) og bygger på ideen om at en gruppe på 10-12 fotografer arbeider med individuelle temaprosjekter som ender opp med en felles utstilling og bok.

Hans-Olav vil lede prosjektet fra start til mål. Marie vil i løpet av åpningshelgen holde et inspirasjonsforedrag knyttet til sine egne prosjekter og arbeidsprosesser. Hun vil også lede en utvidet midtveisevaluering og sammen med Hans-Olav foreta kurateringen av utstilling og bokmateriale. Sens&Sans vil også ha innslag av en eller flere eksterne bidragsytere i forhold til relevante temaer i en slik arbeidsprosess.

Sens & Sans legger stor vekt på å gjøre deltakerne trygge og kompetente til å utvikle sitt virkelige potensiale, sitt eget bildespråk, sin personlige evne til å fortelle historier, og bli i stand til å stole på egne vurderinger og valg.

Hver enkelt fotograf arbeider individuelt med sitt eget prosjekt, samtidig som man får oppfølging fra mentorene og tilbakemeldinger fra de andre deltakerne. Dette er en metode som utvikler og utnytter hver enkelt deltakers evner på en svært effektiv måte.

Det vil være maksimalt 12 deltakere i gruppen for å sikre god individuell oppfølging. Workshopen arrangeres i egne lokaler sentralt i Oslo. Etter oppstartshelgen som handler om å bli kjent med hverandre, inspirasjonsforedrag, ideutvikling og gjennomgang av prosesser, møtes deltakerne hver torsdag i ca 3 måneder (endringer kan forekomme ), i tillegg til økter som er satt av til bokproduksjon, kuratering, ferdiggjøring, markedsføring og oppheng av utstilling.

Om mentorene

HANS-OLAV FORSANG har i en årrekke arbeidet som fotograf og bildesjef i Verdens Gang. Han har også arbeidet med reklamebasert fotografi – annonsekampanjer, boards, kataloger, magasiner, brosjyrer og bøker i regi av eget selskap eller i samarbeid med andre byråer. Han har utgitt egne bøker og hatt en rekke utstillinger i inn og utland.

De siste årene har han bygget opp egen virksomhet knyttet til foto / film / visuell kommunikasjon. Her arbeider han med kunder som Statoil, Nobels Fredssenter, Norges Blindeforbund, Utenriksdepartementet, Statsministerens Kontor, Scanpix, Brønnøysundregistrene, Software Innovation, Creative Industries, Alfa, VG, Pixellus, Bilder Nordic School of Photography, Brandlab m.fl.

Han har hatt en rekke separatutstillinger i inn – og utland og har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser for sine bilder og bokprosjekter.

MARIE SJØVOLD er fotograf og jobber på tvers av fotografiske genre. Hun jobber hovedsakelig med frie fotografiske prosjekter og ga ut boken “Dust Catches Light” (2011) på Journal Förlag. Marie har mange gruppe- og separatutstillinger bak seg, både i innland og utland og har vært publisert i en rekke tidsskrifter. Hennes nyeste prosjekt “Midnight Milk” har vært stilt ut på Deichtorhallen i Hamburg, Calouste Gulbenkian i Paris, på Lumina photofestival 2012 i Italia og Nobel Fredssenter i Oslo (mars, 2013) med “European Photo Exhibition Award”. Hun er også med i boken “Norwegian journal of photography” som kommer ut på Journal Förlag i 2013. www.mariesjovold.no

Vil du være med? Send en mail med 6-8 bilder og en tekst med litt info om deg og din bakgrunn, ditt forhold til fotografi og dine forventninger til en eventuell deltakelse i SENS&SANS: forsang@forsang.no
Sted: Torggata 11, Oslo
Pris: 12 900,-
Dato: Oppstartshelg 8. – 9. februar (lørdag kl 11-15, søndag kl 11-15). Deretter treff hver torsdag 18-21 i en periode på ca. 3 måneder.
Påmelding: Påmelding gjøres på bildernordic.no. Alle deltakere må sende inn arbeidsprøver og CV ved påmelding. Dette sendes til forsang@forsang.no. Maksimalt 12 deltakere. HUSK: påmelding er bindende!

For mer informasjon om Sens & Sans, gå inn på www.sensogsans.no, send en mail på post@bildernordic.no eller kontakt Hans-Olav Forsang direkte på forsang@forsang.no

www.sensogsans.no

Tags from the story
Written By
More from Redaksjonen
Sens & Sans #10 på DogA
Mentorprogrammet Sens & Sans har etterhvert fått lang fartstid og gjennomføres nå for...
Read More
0 replies on “Workshop: Sens & Sans vår 2014 – et mentorprogram”