Vinnerne av World Press Photo annonsert

Den amerikanske fotografen John Stanmeyer fra fotobyrået VII  vant fjorårets World Press Photo. Han gikk også til topps i kategorien «Contemporary Issue».

Foto: John Stanmeyer fra VII Agency.
Foto: John Stanmeyer fra VII Agency.

Den internasjonale juryen for den 57. World Press Photo har valgt et bilde av amerikanske fotografen John Stanmeyer fra fotobyrået VII som vinner av årets bilde. Bildet viser afrikanske flyktninger på kysten i Djibouti, der de løfter sine telefoner for å få inn mobilsignaler fra nabolandet Somalia. Djibouti er et vanlig stoppested for flykninger fra land som Somalia, Etiopia og Eritrea, som søker et bedre liv i Europa og Midt -Østen. Bildet er tatt for National Geographic.

– Dette er et bilde som er koblet til så mange andre historier. Det åpner opp for diskusjoner om teknologi , globalisering, flykninger, fattigdom , desperasjon, fremmedgjøring og menneskeheten. Det er et kraftfullt bilde som er så subtilt gjort, så poetisk, men likevel fyllt med mening. Bildet formidler temaer av stor betydning for verden i dag, kommenterer jurymedlem Jillian Edelstein.

Det ble heder og ære også til den norgesaktuelle fotografen Marcus Bleasdale, som ble belønnet med en tredjeplass i kategorien «Contemporary Issues». Bleasdale er også tilkyttet fotobyrået VII og blir å se på Lofoten internasjonale fotofestival i mars.

Det ble utdelt priser i ni kategorier til 53 fotografer fra 25 land; Argentina, Australia, Azerbaijan, Bangladesh, Bulgaria, Kina, Tsjekkia, El Salvador, Finland, Frankrike, Tyskland, Iran, Italia, Jordan, Mexico, Nederland, New Zealand, Polen, Russland, Serbia, Syd Afrika, Spania, Sverige, England og USA. Totalt deltok 5.754 fotografer fra 132 land med 98.671 bilder.

Se alle vinnerbildene her:

www.worldpressphoto.org/awards/2014

Tags from the story
More from Kristin Skåmedal
Stein Larsen vant leserbildet i Fotografi 4
I denne runden av Leserbildet ble juryen fasinert av stemningen i Stein Larsens...
Read More
0 replies on “Vinnerne av World Press Photo annonsert”