Young Nordic Photographer of the Year

Foto: Johan Strindberg

Fotografiska i Stockholm deler for andre gang ut et stipend til en ung talentfull fotograf fra Norden. Stipendsummen er på 10.000 kroner, og i tillegg får vinneren en separatutstilling på Fotografiska.

Vinneren får også jobbe sammen med en mentor frem til utstillingen. Det vil si at stipendiaten får muligheten til å gjennomføre eller sluttføre et nytt eller pågående prosjekt med en avsluttende utstilling og støtte og hjelp fra en erfaren kunstner. Og vinneren får tilgang til å bruke en Audi A3 som arbeidsbil frem til utstillingen åpner. Utstillingen beregnes å åpne sommeren 2016.

Kriterier for å søke:
Søkeren må være under 36 år og statsborger i et av de nordiske landeen. Det kreves høyskoleutddannelse eller alternativt kvalifisert yrkesutdannelse innen fotografi. Søkeren må ha deltatt i minst en gruppe- eller separatutstilling. Fristen for å søke er innen 1. november 2015.

“Å vise, og støtte, nye unge fotografer, både dokumentarfotografer og kunstfotografer har helt fra starten av vært en viktig del av vår visjon. Young Nordic Photographer of the Year er ett av våre bidrag til den unge fotoscenensier Per Broman, grunnlegger av Fotografiska

Fjorårets vinner, og den første som fikk utstilling og stipend, var Johan Strindberg. Hans mentor var Helene Billgren.

Årets jury består av Sophie Mörner, fotograf, gallerist, styremedlem i Fotografiska; Merja Salo, professor Helsingfors School of Arts, Design and Architecture; Thomas Wågström, kurator og fotograf; Pauline Benthede, utstillingsansvarlig ved Fotografiska.

www.fotografiska.eu

More from Kristin Skåmedal
Nytt Fotografi ute nå!
I årets tredje nummer av Fotografi kan du lese om Bjørn Opsahl...
Read More
0 replies on “Young Nordic Photographer of the Year”