Zeiss til Focus

Det erverdige objektivmerket Zeiss har har ny distributør i Norge. Manuell kvalitetsoptikk er Zeiss varemerke.

Focus Nordic Norway AS har fra 1. oktober overtatt import og distribusjonen av Carl Zeiss objektiver for Norge.

Carl Zeiss er en av verdens ledende firmaer innen optisk og opto-elektronisk industri med mer enn 12.000 ansatte og har i over 160 år vært internasjonalt betraktet som en ledende produsent av blant annet kameraer, optikk og kikkerter.

Du finner i dag Carl Zeiss optikk i en rekke produkter, alt fra industriroboter, filmproduksjon, kameraer for journalister og profesjonelle fotografer, video- og webkameraer og mobiltelefoner.

Zeiss har manuell, mekanisk blender og fokusering som lett styres ved hjelp av fingertuppen og den optiske kvaliteten er berømt for sin skarphet og kontrast. Den kjente T* antirefleksbehandlingen av hvert linseelement gir minimale reflekser og en rik fargegjengivelse.

Carl Zeiss optikk leveres i dag til flere typer D-SLR, Canon, Nikon, Pentax K og skrufatning. Nikon ZF-II linsene med F bajonett har også mekanisk blender og CPU kobling, Canon ZE har bajonettfatning og elektronisk blenderkobling og CPU for Canons SLR kameraer.

Carl Zeiss optikk til digitale og analoge SLR er kun faste brennvidder, det leveres ingen zoomobjektiver.

Brennviddene spenner fra 18mm F3,5 vidvinkel til Macro-Planar 100m F2,0.

Focus Nordic Norway as på Rud i Bærum er Norges største foto-distributør. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Pentax, Kodak, Transcend, SanDisk, Steiner, Hähnel, Ilford, Velbon, Sunpak, Metz, Nissin, Kenko, Gorillapod, Carl Zeiss og Lensbaby. I tillegg har Focus Nordic en egen produktlinje under navnet Focus.

More from Morten M. Løberg
Gjestvang vant igjen
Andrea Gjestvang har vunnet prisen L’Iris d’Or/Photographer of the Year i årets...
Read More
0 replies on “Zeiss til Focus”