Fotografis Portfoliopris

Fjorårets vinner av Fotografis Portfoliopris var Felix Falck-Næss med serien ‹Hunting high and low›
Fjorårets vinner av Fotografis Portfoliopris var Felix Falck-Næss med serien ‹Hunting high and low›

Bli sett av de beste folkene i bransjen! Fotografis Portfoliopris 2021 har nå åpnet for innsendelse og på denne siden finner du det du trenger å vite av regler og frister.

Fotografi har som ambisjon å vise det beste av nordisk fotografi og gjennom Fotografis Portfoliopris ønsker vi å løfte frem gode prosjekter fra både etablerte og nye stemmer.

En ekstern jury vil plukke ut årets beste portfolioer som vil bli presentert i Fotografi nummer seks 2021. Portfolioutgaven lanseres på Ingensteds i Oslo 4. november 2021, der også de beste bidragene fra konkurransen vil bli presentert.

I år arrangeres Fotografis Portfoliopris i samarbeid fotofestivalen Nordic Light der årets vinner vil få produsert en utstilling med vinnerbidragene som vises på festivalen i 2022. Vinneren får dekket produksjon av utstillingen, samt festivalpass og to netter på hotell. Vår hovedsponsor foto.no gir også et gavekort på 5.000 kroner til vinneren.

Årets jury vil bli annonsert i løpet av august.

Alle må levere inn portfolioer bestående av 8-15 bilder, samt en prosjektbeskrivelse på ca. 3.000 tegn til Fotografis Portfoliopris. Konkurransen er åpen for alle nordiske fotografer, fotografer basert i Norden, eller som jobber med en nordisk tematikk. Vi oppfordrer spesielt studenter og nyutdannede fotografer til å søke!

Regler for Fotografis Portfoliopris
En portfolio skal bestå av 8 til 15 bilder. Sammen med bildene skal det leveres en prosjektbeskrivelse på ca. 3000 tegn samt en kort bio. Hver deltager kan levere opp til 3 ulike portfolioer. Det forutsettes at fotografen eller bidragene har en tilknytning til de nordiske landene.
Konkurransen vil bli juryert én gang i året.

Frist for innlevering: 20. september 2021
Sendes: portfolio@fotografi.no
Spesifikasjoner: Lagre bildene som jpg-filer i beste kvalitet med 300 dpi oppløsning og 30-40cm langs den lengste siden. Bildene som leveres må ha høy nok kvalitet til å kunne brukes til trykk. Filene kan enten legges direkte i mailen eller sendes via Dropbox, Filetransfer eller lignende.

Hovedsponsor for Fotografis Portfoliopris er foto.no. Fotografis Portfoliopris blir til i samarbeid med Nordic Light Festival of Photography.